U kunt veel geld besparen door te isoleren...doen dus!

geld besparen
 
 
 
 
 
 
De vaste lasten van een gezin bestaan uit huur of hypotheek en verder uit gas, water en elektriciteit.
Op huur en hypotheek kan niet op worden bezuinigd maar wel de andere vaste kosten.
En iedereen weet het, gas, water en elektriciteit worden alsmaar duurder dus daar ligt voor u de uitdaging…geld besparen!
En behoorlijk besparen op energie kan heel goed door uw woning te isoleren. En natuurlijk zult u flink moeten investeren maar bedenk dat het echt lonend is voor de toekomst. U gaat veel geld besparen!
U kunt veel zelf doen, en dat scheelt weer in de loonkosten. De moeilijke klussen kunt u dan overlaten aan een erkend isolatiebedrijf.
 
Wat is nu eigenlijk `isoleren`?
Isoleren is een weerstand van een materiaal waardoor warmte of kou behouden blijven. Daardoor gaat er minder energie verloren en u betaalt minder aan uw energieleverancier.
 
Waar kunt u het beste isoleren?
Op de eerste plaats op zolder. Bij de meeste mensen is die niet geďsoleerd en men weet dat de warmte via de zolder naar buiten gaat. Hier is daarom veel energie te besparen dus veel geld te verdienen.
 
Op de tweede plaats de ramen in de living. Vooral oudere huizen hebben enkelglas. Daar komt veel kou door en al het geluid op straat is goed hoorbaar.
Met het aanbrengen van dubbelglas heeft u twee voordelen. Er komt bijna geen kou meer naar binnen en u heeft minder hinder van lawaai op straat.
 
Op de derde plaats de vloer in de living. Heeft u een tegelvloer, dan weet u dat het erg koud aanvoelt in de winter. Daarom moet er meer worden gestookt. Een tegelvloer eruit halen is een flinke klus maar het zal u uiteindelijk winst op gaan leveren.
U kunt de tegelvloer vervangen door een houten vloer of door laminaat.
 
Enkele besparingstips!
Radiatorfolie aanbrengen is zelf makkelijk te doen. Tochtwering aanbrengen bij ramen en deuren. En heel belangrijk…goed ventileren want verse lucht bevat minder waterdamp dus uw living is sneller warm dus minder energie nodig.
Kies voor isolatiematerialen met een hoge isolatiewaarde.
Zet uw verwarming een graadje lager en zet uw verwarming eerder af.
 
geld besparen