De binnenmuur isoleren is met name geschikt voor oude huizen.

binnenmuur
 
 
 
 
 
 
Isoleren binnenmuur gebeurt met name bij oude huizen. De reden daarvan is dat oude huizen een spouwmuur hebben die niet is geļsoleerd of massieve buitenmuren hebben.
Het gebeurt meestal met voorzetwanden die van gips zijn gemaakt. Deze gipsplaten komen tegen de bestaande muren. Tussen de gipsplaten en de muren ontstaat dan een ruimte die wordt opgevuld met isolatiemateriaal.
Voor de gipsplatenconstructie worden metalen profielen gemaakt of ook wel houten latten.
 
Stappenplan om een binnenmuur te voorzien van isolatie
Maak de draagconstructie en bevestig deze tegen de wand. Maak de platen op maat zodat deze precies tussen de profielen passen. Komt de voorzetwand tegen een bestaande buitengevel, dan moet u een dampscherm plaatsen.
Voordat u de gipsplaten gaat plaatsen moet u eerst rekening houden met stopcontacten, schakelaars en andere voorzieningen. Bevestig daarna de gipsplaten op de profielen en schroef door totdat de schroef in de gipsplaat is verzonken.

Breng de stopcontacten, schakelaars en andere voorzieningen weer aan.
Werk daarna de naden af met speciaal voegsel. Tot slot kunt u de gipsplaten decoreren zoals u dat wilt. U kunt behang aanbrengen, afwerken met pleister, verven en betegelen.
 
TIP!
Zelf een binnenmuur isoleren is geen eenvoudig klusje. Indien u twijfelt aan uw kunde, neem dan een vakman aan; dan weet u dat het goed komt en u krijgt garantie op het geleverde werk.
 
binnenmuur