De buitenmuur isoleren - lagere stookkosten in de toekomst!

buitenmuur isolatie
 
 
 
 
 
 
Isoleren betekent energie besparen, en dat is prima om het milieu een handje te helpen en om minder geld uit te geven aan energie. U kunt uw energieverbruik terugbrengen met isolatie aanbrengen bij de buitenmuur.
 
Een niet- geļsoleerde buitenmuur kunt u aan de buitenzijde na- isoleren met glaswol en dat is een harde glaswolplaat.
De plaatsing: maak eerst een houten structuur tegen de buitenmuur. Indien de muur niet luchtdicht is, dan een lucht/dampscherm plaatsen. Snij en breng de glaswolplaats tegen de structuur en werk de voegen goed af. Plaats vervolgens een dampopen regenscherm. Ga daarna verder met de door u gekozen eindafwerking zoals baksteen of keramische platen.
 
De buitenmuur isoleren vanuit de binnenkant.
U moet eerst beginnen met de elektriciteitsleidingen aan te passen. Ga nu met het regelwerk aan de gang. Een regel is een balk waarop een lat wordt gespijkerd. Plaats de regels om de 30 centimeter.
Snij uw isolatiemateriaal en klem de stukken tussen het regelwerk. Bedek daarna de muur met afdekfolie en laat de folienaden elkaar 10 centimeter overlappen. Werk het regelwerk daarna af met de door u gekozen eindafwerking. U kunt nu weer de stopcontacten en schakelaars weer monteren.
 
buitenmuur