Gevel isolatie...minder tocht- en vochtproblemen

gevelisolatie
 
 
 
Waarom uw gevel isoleren? Het antwoord is eenvoudig. Om de milieubelasting te verminderen. Daarom moet het gasverbruik worden teruggedrongen en gevelisolatie draagt zijn steentje hierbij aan.
Het isoleren van een spouwmuur met een oppervlak van 50 vierkante meter vermindert het gasverbruik met 400 kubieke meter. Omgerekend is dat ongeveer 220 euro op jaarbasis.
Andere voordelen zijn minder tocht in huis en minder kans op vochtproblemen.
 
Enkele mogelijkheden voor gevelisolatie
Aan de buitenkant, aan de binnenkant van de buitenmuur en door spouwmuurisolatie.

Buitenkant van de gevel
Het is de duurste mogelijk wat betreft gevelisolatie maar ook veruit de meest besparende manier. De materiaalkosten zijn hoog en ook de arbeidskosten. Uw voorzijde zal er anders uit komen te zien. Vraag eerst informatie aan bij uw gemeente of het is toegestaan de buitenkant de veranderen.
 
Binnenkant van de buitenmuur van de gevel
Er kan dan een voorzetwand worden geplaatst tegen de binnenkant van de buitenmuur. Isolatiemateriaal komt dan tussen de oude en de nieuwe wand. Deze mogelijkheid is goedkoper dan isolatie aan de buitenzijde van de gevel.
Deze isolatiemogelijk is geschikt indien de buitenkant niet mag worden veranderd of als uw woning geen spouwmuren heeft.
 
Spouwmuurisolatie
Een spouwmuur heeft twee halfsteens muren. Daar zit een ruimte tussen van 4 tot 6 centimeter. Deze ruimte wordt opgevuld met isolatiemateriaal. Eerst worden er gaten van buitenaf geboord en door die gaten wordt isolatiemateriaal in de spouw gespoten.
 
Twijfels over wel of niet of uw gevel is ge´soleerd
Vraag dan een erkend isolatiebedrijf om advies. Die kan vaststellen of uw gevel is ge´soleerd en of uw gevel goed is ge´soleerd.
 
Bouwjaren van woningen
Een woning van voor 1920 is niet ge´soleerd. Vanaf 1920 tot 1976 zijn de woningen vaak nage´soleerd. Vanaf 1976 tot 1989 zijn de woningen ge´soleerd met matige kwaliteit isolatiemateriaal.
Bij woningen vanaf 1989 tot heden zit meestal spouwmuurisolatie.
 
gevelisolatie