Cellulose...honderd procent natuurlijk en daarom erg duurzaam

cellulose als isolatie
 
 
 
 
 
 
 
Cellulose is de hoofdbouwsteen van de celwand van groene planten. Het geeft de plant een taaie en sterke structuur. Omdat een plant voor éénderde gedeelte uit cellulose bestaat, is het de meest voorkomende organische verbinding op onze aarde. Is geschikt voor daken, vloeren en wanden. Het wordt gemaakt van oud papier dat wordt vermalen tot wollige vlokken met een weinig boorzout als toeslag. 
Deze stof is voor de volle honderd procent natuurlijk en daarom bijzonder duurzaam.
 
Er zijn vier soorten cellulose- isolatie
De eerste soort isolatie is de gestabiliseerde. Vooral toegepast bij dak- en zolderisolatie. Bij deze droge cellulose worden lijm en vocht toegevoegd om zo de cellulosevlokken op de plaats te houden.
 
De tweede soort isolatie is de natte, opgespoten. Heeft een hoge dichtheid en isoleert bijzonder goed. De hoge dichtheid komt door de toevoeging van een beetje lijm die de vlokken op de plaats houdt. Kan alleen worden aangebracht op oppervlakten die nog niet zijn bedekt.
 
De derde soort isolatie is de stofarme. Bevat een zogenaamde `stofdemper` voor mensen die overgevoelig zijn voor stof.
 
De vierde soort isolatie is de droge, ingeblazen. Geschikt om holtes op te vullen.
 
Enkele voordelen
Erg goedkoop in aanschaf. Is een prima geluidsisolator. Is een zeer brandveilig isolatiemateriaal. Is bijzonder gebruiksvriendelijk bij het vervaardigen en cellulose bestaat bijna helemaal uit gerecycled materiaal. Goede isolerende prestaties.
 
Enkele nadelen
Het installeren is niet eenvoudig en kunt u beter overlaten aan een vakman. Er is namelijk veel kennis nodig over het correct inblazen en over de droogtijd.
Natte cellulose heeft een hogere dichtheid dus isoleert beter. Na aanbrengen moet het goed drogen, en dat heeft de tijd nodig.
 
cellulose als isolatiemateriaal