Isolatieglas is dubbelglas en is er in diverse soorten

dubbelglas
 
 
 
 
 
 
Isolatieglas heeft een isolerende werking. De pluspunten zijn het voorkomen dat warmte uit een woning ontsnapt, een aangenaam milieu biedt voor u als bewoner en uw woning koel houdt in de zomer.
 
Wat is isolatieglas?
Het is dubbelglas. Het isolatieglas heeft twee enkelglas ruiten. Deze ruiten zijn met elkaar verbonden door middel van een strip van aluminium. Tussen beide ruiten kan lucht of een gas zitten.
 
Soorten
De soorten zijn afhankelijk van het soort gas.
Enkel glas heeft een U- waarde van bijna 6, dubbelglas heeft een U- waarde van bijna 3. HR+ dat luchtgevuld is heeft een U- waarde van 1,6 en HR++ gasgevuld heeft een U- waarde van slechts 1,2.
 
Wat is de U- waarde?
De U- waarde wordt gebruikt bij glas. De K- waarde wordt gebruikt voor een totale wand of vloer.
De U- waarde is de hoeveelheid warmte die per seconde en per vierkante meter en per graad temperatuurverschil wordt uitgedrukt bij een constructie tussen de ene kant en de andere kant dat wordt doorgelaten.


Dubbelglas als isolatieglas
Twee glasplaten van een bepaalde dikte met een tussenspouw met lucht gevuld. De isolerende werking komt door de luchtlaag. De dikte van het glas heeft een enkele invloed op de isolerende functie. Meestal worden twee platen genomen die verschillen in dikte. Dat wordt gedaan om interferentie van het licht te voorkomen.
 
HR+ als isolatieglas
Lijkt op dubbelglas maar er is een extra doorzichtige coating aangebracht in de spouw. De opbouw is iets beter en daardoor een betere isolatie.
 
HR++ als isolatieglas
Hierbij is de spouw gevuld met Argon, en dat is een edelgas. Op één van de glasplaten zit een superdunne metaalcoating die de warmte van de zon binnenlaat. De coating kaatst de warmtestraling die van binnen komt weer terug.
 
Nog meer voordelen
Minder last van tocht. Een flinke energiebesparing. Minder geluid te horen. Beter beveiligd tegen inbraak.
 
Enkele nadelen
Hoge investeringskosten. De terugverdientijd ligt tussen de 7 en 9 jaar. Condensvorming op koude vlakken.
 
dubbelglas