Isolatieplaten...klaar voor isolatiegebruik

isolatieplaten
 
 
 
 
 
 
Isolatieplaten zijn platen die al helemaal klaar zijn voor gebruik. Zij worden gebruikt voor de isolatie van vloeren, plafonds, muren en daken.
Een isolatieplaat bevat een kern van meestal schuimisolatie. Daarom heen zitten materialen die dienst doen als een brand- en vochtbarrière. Op dit oppervlak kan een pleister of een stuc worden aangebracht. Daarover kan dan worden behangen of tegels worden aangebracht.
 
De eindkwaliteit
Is afhankelijk van ondermeer de verschillende lagen. Deze moeten goed aan elkaar worden gelijmd zodat zij niet van elkaar kunnen losraken.
Natuurlijk moeten zij helemaal gaaf zijn. Er mogen beslist geen uitsteeksels aan zitten of putjes bevatten.
 
Het bevestigen in grote lijnen
Het oppervlak dat u wilt voorzien van deze platen moet vlak en schoon zijn. Het oppervlak moet verder zo waterdicht mogelijk zijn.
De individuele platen hebben een randprofiel waardoor zij aan elkaar zijn te sluiten. De inkeping van de ene plaat haakt in de holte van de volgende plaat. Het resultaat is een super egaal oppervlak.
Er zijn ook platen zonder dit randprofiel. Dan moeten de naden worden ingevoegd en dat is moeilijker dan u denkt want u moet echt een egaal oppervlak krijgen! U moet deze isolatieplaten ofwel stompe platen droog plaatsen; daarna twee volle dagen wachten en dan pas voegen en later afschuren tot een glad oppervlak.


Het verzagen
Natuurlijk wilt u zoveel mogelijk hele isolatieplaten te gebruiken. Op sommige plaatsen kan dat niet dus moet er worden gezaagd.
Gebruikt u schuimplaten, dan een fijne handzaag gebruiken. Gebruikt u een minerale wol, dan een scherp mes gebruiken. Nooit proberen te scheuren, te knippen of te zagen.
 
Advies!
Breng de isolatieplaten aan in verband. Dit wil zeggen dat u de isolatieplaten ten opzichte van elkaar moet laten verspringen. Daardoor ontstaan er geen gaatjes op de plaatsen waar de vier isolatieplaten bij elkaar komen. Hetzelfde principe als bij een muur metselen.

isolatieplaten