Kurk is een zeer goed isolatiemateriaal. Voelt warm en behaaglijk aan!

kurk als isolatie
 
 
 
 
 
 
 
 
Kurk wordt gemaakt van de schors van de kurkeik. Het bevat lucht, is lichter dan water en goed warmte- isolerend. Bovendien is het heel elastisch en kan tot ruim 30 procent van de oorspronkelijke diameter in elkaar worden gedrukt. Nog meer prima eigenschappen zijn vochtbestendigheid, anti- statisch en geluiddempend.
 
Kurk als isolatiemateriaal
Het wordt geŽxpandeerd tot een plaatmateriaal in een autoclaaf met behulp van stoom. Tijdens de expansie zal de hars die er van nature in zit gaan vervloeien. Er worden geen kunstmatige toevoegingen toegevoegd.
 
Belangrijke kwaliteiten als isolatiemateriaal in de bouw
Natuurlijk de uitmuntende isolerende eigenschappen. Een prima weerstand tegen biologische aantasting. Verder is de indrukbaarheid beperkt, is kurk brandwerend en waterafstotend. Is rotbestendig en vochtbestendig. Het is ook erg duurzaam. Wordt verder toegepast voor zowel thermische als akoestische isolatie.
 
Kurksheets
Worden gebruikt bij prikborden en vloertegels.
Kurkgranulaat
Hierbij worden het kurkgranulaat gemengd met cement en deze samenstelling heeft dan een prima energieabsorptie en een lage thermische geleidbaarheid.

 
Enkele voordelen
Is een zeer milieuvriendelijk product. Een positieve invloed op de gezondheid omdat kurk licht meegeeft waardoor rug en knieŽn wat minder worden belast. Voelt warm en behaaglijk aan en is een heel goed isolatiemateriaal.
 
Enkele nadelen
Omdat kurkplaten taaier en stevig van structuur zijn is verwerken wat moeilijker. Ook de prijs is hoog.
 
kurk