Minerale wol is glaswol en steenwol

glaswol
 
 
 
 
 
 
 
 
Mineralen wollen zijn isolatiematerialen. En deze isolatiematerialen zijn steenwol en glaswol. Het fijne is dat zij bijzonder duurzaam zijn en geen chemische bestanddelen bevatten. Ook mooi meegenomen is dat minerale wollen onbrandbaar zijn, en dat geeft een veilig gevoel.
 
Het werken met minerale wollen
Het is vervezeling van steen en glas. De vezels zijn niet van invloed op de gezondheid maar kan wel huidirritaties veroorzaken.
Het is toch aan te raden een stofmasker te dragen omdat er veel stof vrijkomt tijdens het bewerken.
 
Wat is glaswolisolatie?
Glaswol wordt bereid uit hergebruikt glas en wordt verkocht in de vorm van dekens en platen.
Standaard glaswol heeft een isolatiewaarde van HR+. Het beste glaswol gebruikt als spouwmuurisolatie heeft een isolatiewaarde van HR++.
 
Enkele pluspunten van glaswol als soort van minerale wollen
Vormt geen voedingsbodem voor allerlei ongedierte. Goed bestand tegen weersomstandigheden, kan niet rotten en is waterafstotend.
 
Wat is steenwolisolatie?
Wordt gebruikt bij spouwmuurisolatie en zijn vezels van vulkanisch gesteente. Heeft een lagere isolatiewaarde dan glaswol.
 
Enkele pluspunten van steenwol als soort van minerale wollen
Steenwol heeft een zeer goede geluidsisolerende werking. Ook wat de brandveiligheid betreft scoort steenwol uitstekend! Kan niet uitzetten en ook niet krimpen. Is blijvend waterafstotend. Een geweldig lange duurzaamheid want steenwol is ongevoelig voor veroudering. Is geen voedingsbodem voor schimmels, bacteriŽn en ander ongedierte.
De prijs/prestatieverhouding is zeker aantrekkelijk te noemen!
 
steenwol