Kruipruimte-isolatie...meer warmte, minder schimmels en ongedierte

kruipruimte isoleren
 
 
 
 
 
 
De kruipruimte isoleren wordt helaas nog weinig gedaan terwijl het isoleren van de kruipruimte bijzonder belangrijk is. Men is er zich niet van bewust dat onder de grond een koude en vochtige ruimte is.
 
Waarom isoleren kruipruimte?
Vochtige lucht verdampt en komt in contact met de onderzijde van de begane grondvloer. Dan zal er condensatie optreden tegen de vloer en dan kan er makkelijk een muffe lucht ontstaan. Maar er kan zich nog veel meer ontwikkelen! Balken kunnen gaan rotten, huismijt en schimmels kunnen gaan groeien en leidingen kunnen roesten met alle narigheid van dien.
Door de hoge vochtigheid zult u ook hogere stookkosten krijgen en ook ongedierte heeft het prima naar de zin in de natte vochtige kruipruimte.
 
Hoe de kruipruimte te isoleren?
En dat is heel eenvoudig. U kunt de koude en vochtige bodem afdekken met een isolerende laag. Daardoor zal de kou en vocht tussen de bodem en de isolatielaag blijven.
De ruimte tussen de bovenzijde van het isolatiemateriaal en de onderzijde van de vloer zal dan droog worden. Nog een voordeel is dat de ruimte zelfs kan opwarmen doordat de vloer erboven warmte afgeeft.
 
Welk isolatiemateriaal kunt u gebruiken voor het isoleren van de kruipruimte?
Dat kan met laag van polystyreenchips met een dikte van 25 centimeter.
Een andere mogelijkheid is een laag van schoongewassen schelpen. U moet hierbij denken aan een laag van 25 centimeter.
 
Hoeveel gaat u besparen?
Enkele honderden kubieke meters gas per jaar! De terugverdientijd ligt beneden de 5 jaar; daarna is het geld verdienen én veel comfortabeler wonen!
 
Conclusie
Wooncomfort omhoog; energierekening omlaag!

kruipruimte isoleren