Een plat dak isoleren altijd doen via de buitenzijde !!!

plat dak isoleren
 
 
 
 
 
 
Een plat dak isoleren kan aan de binnenkant worden ge´soleerd maar geadviseerd wordt het via de buitenkant te doen. Dat komt omdat een onge´soleerd dak veel vocht krijgt te verwerken en daardoor het vocht niet weg kan en dus bijna altijd nat blijft.
 
Isolatie aanbrengen aan een plat dak van binnen
Men moet twee zaken hierbij goed in de gaten houden!
U moet er voor zorgen dat er een luchtlaag is tussen de bovenzijde van de isolatie en de onderzijde van het plat dak. Deze luchtlaag moet in contact staan met de buitenlucht zodat vocht altijd naar buiten kan.
U moet daarnaast zorgen voor een goede en bijzonder hoge dampremming aan de warme zijde. Op deze manier zal er slechts weinig waterdamp in de constructie kunnen komen.
 
Isolatie aanbrengen aan een plat dak van buiten
Twee mogelijkheden. De eerste is isolatie aanbrengen en afwerken met waterdicht materiaal. De tweede mogelijkheid is waterdichte isolatieplaten aanbrengen bovenop de dakbedekking. U kunt de isolatieplaten verzwaren met tegels of met een laag grind om wegwaaien te voorkomen.
 
TIP!
Uw plat dak isoleren moet u beslist overlaten aan een erkend bedrijf anders is de kans groot dat er vochtproblemen kunnen ontstaan.
Uw erkend bedrijf heeft ervaring in en verstand van het kiezen van het juiste isolatiewaarde, van de dikte van het isolatiemateriaal en van bijkomende factoren zoals de constructie van het plat dak.
 
U gaat zelf uw plat dak isoleren!
Zorg voor goede deuren en eventuele kozijnen. Zorg voor goede ventilatiemogelijkheden. Breng eventuele dampremmende lagen op de juiste manier en op de juiste plaats aan. Zorg ervoor dat u het isolatiemateriaal aanbrengt zonder dat er kieren ontstaan.
 
plat dak isoleren