Een schuin dakisolatie geeft u een enorme energiebesparing!

schuin dak isoleren
 
 
 
 
 
Isoleren en met name het schuine dak isoleren zal uw energiefactuur doen dalen. Daarnaast zal door het schuine dak te isoleren uw wooncomfort toenemen.
Het belangrijkste is dat u goed isoleert en daarom moet u nooit bezuinigen op goed isolatiemateriaal.
Bij een niet ge´soleerd schuin dak gaat ongeveer 30 procent van de warmte verloren dus er is best wel veel geld te verdienen! Ruim 500 euro bij schuindakisolatie.
Een schuin dak wordt aan de binnenzijde voorzien van isolatiemateriaal.
 
Isolatie aanbrengen bij een schuin dak in grote lijnen
Meestal wordt er steenwol of glaswol voor gebruikt en daarbij kunt u kiezen uit losse isolatieplaten en uit spijkerflensdekens. Bij de laatste zit aan weerszijden een strook papier die u vastniet op de balken van het schuine dak.
Ga nu de lengtematen opmeten tussen de gordingen. Maak daarna een rachelwerk tegen de balken want daar wordt de isolatie tegenaan gebracht.
Snij vervolgens het isolatiemateriaal op maat en plaats het isolatiemateriaal achter het rachelwerk.
Tape de ontstane naden goed af met aluminiumtape. Nu kunt u uw schuine dak afwerken met bijvoorbeeld gipsplaten en werk de gipsplaten af met behang of dergelijke.
Let op!
Steenwol en glaswol kunnen uw huid irriteren. Draag daarom een overall, handschoenen en stofmasker en een veiligheidsbril.
 
Na- isoleren van een schuin dak
Er zijn twee mogelijkheden om een niet ge´soleerd schuin dak te isoleren. De eerste is isoleren aan de binnenkant van het schuine dak. Laat eerst een deskundige bekijken of uw schuin dak dampopen is. Is dat niet van toepassing, dan moet met vochtregulerende klimaatfolie aan de gang.
Voor het isoleren zijn er doe- het- zelf- systemen in de handel.
 
De tweede mogelijkheid is isolatie aanbrenge aan de buitenkant van het schuine dak.
Dat is met name mogelijk als u uw dakpannen moet vernieuwen. Laat het isoleren daarna over aan een erkend bedrijf. Het resultaat is een prima dakisolatiewaarde.
 
schuin dak isoleren