spouwmuurisolatie
 
 
 
 
 
 
 
 
Door het isoleren van de spouwmuur kunt u de helft van het energieverlies beperken. Een spouwmuur is een buitenmuur. Daartussen zit een ruimte, een spouw van 4 tot 6 centimeter. Vroeger dacht men dat deze spouw open moest blijven; nu weet men dat men deze ruimte moet opvullen met spouwmuur- isolatie. U moet de spouwisolatie laten doen door een gespecialiseerd bedrijf.
 
Hoe wordt de spouw gevuld?
Het erkend bedrijf boort gaten aan de buitenzijde in de muur op ongeveer één meter van elkaar. Door de gaten wordt dan spouwmuurisolatie in de spouw gespoten. Nadat de spouw vol zit, worden de gaten weer dichtgemaakt.
 
Kosten van isoleren spouwmuur
Een spouw isoleren is veruit de goedkoopste manier om een gevel te isoleren. Binnen ongeveer 3,5 jaar heeft u de kosten al terugverdiend. Komt u in aanmerking voor isolatiesubsidie, dan is de terugverdientijd nˇg korter! Informeer bij uw gemeente naar de mogelijkheden.
 
Hoeveel gaat u besparen met spouwisolatie?
Dat hangt af van de dikte van de spouwmuurisolatiemateriaal. Het hangt verder mede af door de binnentemperatuur. Na de spouwmuur isolatie zal uw gasverbruik afnemen met ongeveer 8 kubieke meter gas per vierkante meter per jaar dus zeer zeker de moeite waard!
 
Spouwmuren?
Het is niet zo dat alle woningen spouwmuren hebben. Heeft u een woning van vˇˇr 1920, dan heeft uw woning hoogstwaarschijnlijk geen spouw. Na 1920 zijn de meeste huizen voorzien van een buitenmuur met spouw. Tussen 1976 en 1988 werden de woningen wel ge´soleerd maar de isolatiewaarde was niet echt hoog en werden later daarom na- ge´soleerd.
 
Voordelen spouwmuurisolatie
Een korte terugverdientijd. Uw spouwmuren zijn binnen één dag volgespoten dus u begint ook meteen met besparen. U heeft geen overlast omdat het de buitenmuren betreft. De temperatuur van de binnenmuur gaat echt voelbaar omhoog. Minder geluidsoverlast. Geen last meer van trek of tocht. De kosten om de spouw te isoleren zijn eenmalig.
 
Nadelen spouwmuurisolatie
Er kunnen vocht- en schimmelplekken ontstaan omdat het vocht de woning niet meer goed kan verlaten. Goed ventileren is daarom echt noodzakelijk!
Vochtproblemen in de spouw zelf indien de isolatiematerialen niet goed ventileren.
 
spouwmuurisolatie