De vloer isoleren kan op diverse manieren

vloerisolatie
 
 
 
 
 
 
Door vloerisolatie kunt u flink besparen op het energieverbruik. En in feite maakt het niet welk vloerisolatiemateriaal u daarvoor gebruikt want besparen doet u altijd met isoleren.
Heeft u een oudere woning, dan is het raadzaam om dikker isolatiemateriaal te nemen. De materialen die u kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld steenwol, thermokussens, glaswol en piepschuim.
 
Investering
De investering in vloerisolatie verdient zichzelf terug enu houdt zeker rekening met ons milieu. Het is daarom een echte win- winsituatie.
 
Vloerisolatiemateriaal aanbrengen en besparen
Geen lijm gebruiken om twee redenen. De eerste is dat het later moeilijk wordt om het vloerisolatiemateriaal te verwijderen. De tweede reden is het gevolg van de eerste reden. U kunt uw beschadigde vloerisolatiemateriaal nooit meer gebruiken, en dat is jammer!
U kunt per jaar ongeveer 7 euro per vierkante meter aan besparing opleveren. Heeft u een oppervlak van 40 vierkante meter, dan bespaart u bijna 300 euro aan energiekosten!
 
Isoleren van een houten vloer
U kunt als isolatiemateriaal EPS nemen, steenwol of glaswol. Ook thermokussens zijn toe te passen maar dit isolatiemateriaal is dubbel zo duur. U moet bij glas- of steenwol tenminste een dikte nemen van 12 centimeter.
 
Isoleren van een betonnen of stenen vloer
De onderzijde isoleren. Dat kan met glas- of steenwol en de platen moeten steeds verspringen. Het vastmaken kan met speciale pennen. In principe niet lijmen want het isolatiemateriaal is later moeilijk te verwijderen en te hergebruiken.
 
De bovenzijde isoleren. Hierbij is veel isolatiemateriaal nodig en het is een tijdrovende klus. Het vertrek moet helemaal leeg en eventuele vloerbedekking moet worden verwijderd inclusief plinten en deuren. Dan dampdichte folie aanbrengen. Daarna een raamwerk van balkjes plaatsen waartussen het isolatiemateriaal komt. Met plaatmateriaal of vloerdelen de vloer aanbrengen. Tenslotte de deuren en plinten weer terugplaatsen.
Let op! Er moet altijd een dampdichte folielaag worden aangebracht.
 
vloerisolatie